Veel gestelde vragen

Assortiment

Staan alle designs en kleuren in de webshop?

Jazeker. Wij bieden ons gehele assortiment online aan. Alle designs en kleuren kan je dus in onze webshop vinden. De designs die (tijdelijk) zijn uitverkocht, worden niet getoond in de webshop. Kijk dus gerust rond en kies je favoriete Nova Kendama!

Kan ik een Nova Kendama in de winkel kopen?

De Nova Kendama is vooralsnog alleen online verkrijgbaar. Alle Nova Kendama’s die wij in onze webshop verkopen worden duidelijk weergegeven op foto. Het is de bedoeling dat je je keuze maakt in de webshop. Je kunt je bestelling eventueel wel komen ophalen in Ermelo (Nova Kendama – Putterweg 37 in Ermelo). Wij hebben geen winkel of showroom waar je je Nova Kendama kunt uitzoeken, dus maak van te voren je keuze in onze webshop. Plaats je bestelling online en kies tijdens het bestelproces de verzendoptie ‘afhalen in Ermelo’. Wij maken je pakketje klaar en deze kan je nog dezelfde (werk)dag ophalen vanaf 15:00u. Ons afhaalpunt is elke werkdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur.

Bestelling ophalen

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Dat kan! Je kunt tijdens het bestelproces aangeven dat je je bestelling wilt ophalen in plaats van verzending. Scheelt toch weer een mooi beetje verzendkosten. Dus ben je in de buurt? Haal je Nova Kendama op in Ermelo! Ons adres is: Nova Kendama – Putterweg 37, 3851 GA Ermelo (in het pand van Scholten Reclamestudio) Je bent op werkdagen welkom van 9:00 tot 17:00 uur. Let op: zaterdag is geen werkdag!!

Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?

Wanneer je bestelling is geplaatst hebben wij tijd nodig om deze in ons systeem te verwerken en de bestelling voor je klaar te leggen. Wanneer je voor 14:00 uur hebt besteld kan je je bestelling dezelfde (werk)dag nog tussen 15:00 en 16:00 uur ophalen. Als je je bestelling na 14:00 uur hebt geplaatst, kan je je bestelling vanaf de volgende werkdag ophalen. Wij zijn geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Let op: zaterdag is geen werkdag!!

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

Zodra je bestelling is geplaatst en betaald (of je hebt voor de optie gekozen om contant te betalen) kan je je bestelling komen ophalen in Ermelo. Ons adres is: Nova Kendama – Putterweg 37, 3851 GA Ermelo. (In het pand van Scholten Reclamestudio) Wij zijn op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Let op: zaterdag is geen werkdag!!

Betaling

Kan ik mijn bestelling ook contant betalen?

Jazeker. Als je tijdens het bestelproces kiest voor de verzendoptie ‘ophalen in Ermelo’, kan je je bestelling bij het ophalen direct contant betalen. Let op! Je kunt bij ons NIET PINNEN.

Verzending

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kendama ontvang?

Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur zijn geplaatst én betaald, worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen na 16:00 uur worden de volgende werkdag verzonden. Je bestelling wordt pas verzonden zodra wij je betaling hebben ontvangen. Let op! Als je je bestelling dus op vrijdagmiddag (na 16:00 uur) plaatst én betaald, wordt je bestelling op maandag verzonden.

Omruilen of retour

Kan ik mijn Nova Kendama ruilen voor een andere?

Heb je per ongeluk de verkeerde kleur besteld of ben je toch niet zo blij met je bestelling? Kan gebeuren! Stuur je Nova Kendama in de originele verpakking naar ons retour o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer, email en het nummer van je bestelling. Vermeld erbij dat je graag wilt ruilen en geef ook aan welke Nova Kendama je graag zou willen ontvangen. Let op! Wij vergoeden geen verzendkosten. Wil je zeker weten dat je de juiste kleur hebt uitgekozen, kom dan je bestelling ophalen in Ermelo! Wij vervangen NOOIT Nova Kendama’s met deukjes of blisters door het spelen. 

Beschadiging

Help! Mijn Nova Kendama is beschadigd met de post

Elk pakketje verpakken wij met zorg. Wanneer toch blijkt dat de Nova Kendama is beschadigd tijdens de verzending, zijn wij altijd bereid deze te vervangen voor een nieuwe. Wij kunnen niet garanderen dat dat exact dezelfde is aangezien wij altijd een wisselend aanbod hebben in onze webshop en voorraad. Stuur een mail naar info@novakendama.nl o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer, email en het nummer van je bestelling. Zodra wij je beschadigde pakket retour hebben ontvangen, zullen wij deze vervangen. Wij vervangen NOOIT een Nova Kendama met deukjes of blisters door het spelen. 

Mijn Nova Kendama is beschadigd tijdens het spelen, wat moet ik doen?

Vooral lekker door spelen! Een Nova Kendama die door veelvuldig spelen en oefenen deukjes en blisters heeft opgelopen is juist stoer en speelt steeds fijner doordat de scherpe randjes gesleten zijn. Het is SPEELgoed. De manier waarop de Novakendama is gesleten zegt ook veel over de manier waarop je ermee speelt. Professionals in Japan en Amerika zijn juist trots op een ‘doorgewinterde’ Novakendama!

Als je de slijtage wilt vertragen, moet je voorzichtig spelen en de impact van de Ken (handvat) minimaliseren in het raken van de Dama (bal). Je kunt dit doen door het buigen van de knieën tijdens het opvangen van de bal. Zo krijgt de bal een ‘zachte landing’. Wanneer je nieuwe of moeilijke trucs probeert, doe die dan op een zachte ondergrond, zoals tapijt of gras. Het laten vallen van je Novakendama op steen zorgt voor extra snelle slijtage en beschadiging. Met de juiste techniek, kun je leren om te spelen op een manier die de levensduur van je Novakendama verlengt. Have fun with it!

Toch nog een brandende vraag?
Mail ons: info@novakendama.nl