Veel gestelde vragen

Assortiment

Staan alle leverbare Novakendama's in de webshop?

Jazeker, Wij bieden ons gehele assortiment online aan. Alle kleuren en varianten kan je dus in onze webshop vinden. De modellen die (tijdelijk) zijn uitverkocht worden niet getoond in de webshop. Kijk dus gerust rond en kies je favoriete Novakendama!

Kan ik ook een Novakendama in de winkel uitzoeken?

Helaas is de Novakendama (nog) niet in de winkel verkrijgbaar. Alle Novakendama’s die wij in onze webshop verkopen worden duidelijk weergegeven op foto. Het is dan ook de bedoeling dat je je keuze maakt in de webshop, Je kunt je bestelling eventueel wel komen ophalen in Putten (Novakendama – Telgterweg 1A, 3881 LL Putten). Wij hebben geen winkel of showroom waar je je Novakendama kunt uitzoeken, je moet dus echt je keuze online maken!

Bestelling ophalen

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

Zodra je bestelling is geplaatst en betaald (of je hebt voor de optie gekozen om contant te betalen) kan je je bestelling komen ophalen in Putten. Ons adres is: Novakendama.nl – Telgterweg 1A – 3881 LL Putten.

Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?

Wanneer je bestelling is geplaatst hebben wij tijd nodig om deze in ons systeem te verwerken en de bestelling voor je klaar te leggen. Wanneer je voor 13:00 uur hebt besteld kan je je bestelling dezelfde dag nog tussen 15:00 en 16:00 uur ophalen. Als je de bestelling na 13:00 uur hebt geplaatst kan je je bestelling de volgende werkdag tussen 15:00 en 16:00 uur ophalen. Let op: zaterdag is geen werkdag!!

Betaling

Kan ik ook contant betalen?

Jazeker. Als je voor de optie kiest om je bestelling in Putten op te halen, kan je je bestelling bij het ophalen direct contant betalen. Let op! Je kunt bij ons NIET PINNEN.

Verzending

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?

Over het algemeen komt je verzending binnen 1 tot 2 dagen binnen. Bestellingen die voor 16:00 uur zijn geplaatst en betaald brengen wij dezelfde dag nog naar het postkantoor. Bestellingen na 16:00 uur worden de volgende werkdag verzonden. Je bestelling wordt pas verzonden zodra wij je betaling hebben ontvangen. Let op! Als je je bestelling dus vrijdagmiddag plaatst en betaald, wordt je bestelling pas maandag aangeboden bij PostNL.

Omruilen

Ik wil mijn Novakendama graag omruilen voor een andere.

Heb je per ongeluk de verkeerde kleur besteld of ben je toch niet zo blij met je bestelling? Stuur je Novakendama in de originele verpakking naar ons retour o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer, email en het nummer van je bestelling. Vermeld erbij dat je graag wilt ruilen en geef ook aan welke Novakendama je graag zou willen ontvangen. Let op! Wij vergoeden geen verzendkosten. Wil je zeker weten dat je de juiste kleur hebt uitgekozen, kom dan je bestelling ophalen in Putten! Wij vervangen NOOIT Novakendama’s met deukjes of blisters door het spelen. 

Beschadiging

Mijn Novakendama is beschadigt met de post, wat moet ik doen?

Wanneer blijkt dat de Novakendama is beschadigd tijdens verzending, zijn wij altijd bereid deze te vervangen voor een nieuwe. Wij kunnen niet garanderen dat dat exact dezelfde is aangezien wij altijd een wisselend aanbod hebben in onze webshop en voorraad. Stuur je Novakendama naar ons retour o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer, email en het nummer van je bestelling. Wij vervangen NOOIT Novakendama’s met deukjes of blisters door het spelen. 

Mijn Novakendama is beschadigt tijdens het spelen, wat moet ik doen?

Vooral lekker door spelen! Een Novakendama die door veelvuldig spelen en oefenen deukjes en blisters heeft opgelopen is juist stoer en speelt steeds fijner doordat de scherpe randjes gesleten zijn. Het is SPEELgoed. De manier waarop de Novakendama is gesleten zegt ook veel over de manier waarop je ermee speelt. Professionals in Japan en Amerika zijn juist trots op een ‘doorgewinterde’ Novakendama!

Als je de slijtage wilt vertragen, moet je voorzichtig spelen en de impact van de Ken (handvat) minimaliseren in het raken van de Dama (bal). Je kunt dit doen door het buigen van de knieën tijdens het opvangen van de bal. Zo krijgt de bal een ‘zachte landing’. Wanneer je nieuwe of moeilijke trucs probeert, doe die dan op een zachte ondergrond, zoals tapijt of gras. Het laten vallen van je Novakendama op steen zorgt voor extra snelle slijtage en beschadiging. Met de juiste techniek, kun je leren om te spelen op een manier die de levensduur van je Novakendama verlengt. Have fun with it!

Toch nog een brandende vraag?
Mail ons: info@novakendama.nl

Nova-Kendama-Nederland
Nova-Kendama-Nederland-Inlay