Kendama Tips & Tricks

Keep on playing, playing and playing…

——————————–

De kendama wordt in Japan al eeuwenlang fanatiek gespeeld. Wereldwijd zijn er ongelooflijk veel kendama liefhebbers die allemaal iets met elkaar gemeen hebben; liefde voor de kendama. Steeds weer de uitdaging van het spelen met de kendama, de interactie tussen kendama spelers, het gevoel even helemaal ‘weg’ te zijn van je dagelijkse bezigheden en op te kunnen gaan in het spel. Focus, balance en creativiteit. 

——————————–

Touwtje versleten, kapot of gewoon zin in een ander kleurtje?
Zo vervang je het touwtje van jouw kendama…

kendama_touwtje
kendama_touw

Help! De cups laten los van de ken.

Oh nee, de cups laten los van de ken. Dat de cups en de ken losse onderdelen zijn van de kendama, is inmiddels wel duidelijk. Door het spelen en door temperatuurs wisselingen kunnen de cups los gaan zitten, heel vervelend tijdens het spelen! Je kunt dit heel simpel oplossen door een klein stukje, dunne dubbelzijdige tape op de ken te plakken en de cups weer terug te drukken. Je kunt de cups dan later toch nog (met iets meer kracht) loskrijgen van de ken om bijvoorbeeld het touwtje te vervangen. Ook het ‘invetten’ met wat bijenwas zorgt ervoor de de ken weer steviger op zijn plaats blijft zitten.

De spike slijt snel en is bot geworden…

Dat de spike slijt tijdens het spelen is een feit. Zeker wanneer je nieuwe tricks probeert te landen en intensief speelt met de kendama, zal de spike sneller slijten. Om dit te voorkomen kan je wat secondelijm op de spike aanbrengen. Dit maakt de spike steviger en minder gevoelig voor slijtage. Is het kwaad al geschied en is de spike al bot geworden? De spike kan weer ‘scherp’ gemaakt worden door deze in model te schuren en alsnog van secondelijm te voorzien. Geen zin in dat gedoe? Jippie! Dan heb je een goed excuus om een nieuwe te bestellen in onze kendama webshop.

Kendama_tekening

De mooiste collectie Kendama’s van Nederland

SPEEL, BELEEF EN ERVAAR KENDAMA