Kendama is about never giving up, and learning that practice makes the impossible become not only feasible but attainable. It gives the user a means to increase focus and hand eye coordination, creating self-confidence that can be applied to any other difficult task in life. Much like martial arts or golf, Kendama can never be completely mastered, leaving the possibility open for constant self-improvement. 

NovaKendama biedt ook kendamas met een rubberen finish van de bal. Een perfect oefen-kendama om de fijne kneepjes en meest uiteenlopende trucks onder de knie te krijgen. Deze stroeve, rubberachtige afwerking draagt ​​ook en chips met het gebruik, maar blijft zeer kleverig. Wij raden deze aan, aan nieuwe maar ook ervaren spelers. Evenwicht trucs nu heel gemakkelijk geworden; voor nieuwe spelers, het maakt het schijnbaar onmogelijke vuurtoren truc zeer beheersbaar. Voor de gevorderde kendama fans, harde trucs zoals maan salto’s zijn ineens een stuk eenvoudiger geworden. Veel spelers zien met rubber beklede kendama’s als “vals spelen”, en het wordt beschouwd als een slechte vorm om te proberen een in competitieve play te gebruiken. Maar als je wilt om vertrouwen te winnen, terwijl het beoefenen moeilijker balans trucs, geef een van deze een keer te proberen.

De Kendama’s zijn uitsluitend vervaardigd volgens de normen van de Japanse Kendama Association om te waarborgen dat aan de afmetingen, het gewicht en de kwaliteit wordt voldaan. Er zijn wel duizende verschillende manieren om te spelen. De trucs bieden de speler voortdurende uitdaging en vooruitgang en daardoor blijvend plezier voor oud en jong. Spelen met Kendama verbetert het uithoudingsvermogen, concentratie en coördinatie. DeKendama voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed.